Stigande ålder

Så sa ju min tandläkare Mikael Lagerberg, "det kallas stigande ålder" då tänderna inte längre hänger med. Så skrattade han. Grr... idag har jag varit och öppnat upp en gammal plastfyllning och lagat ett annat hål. Där plastfyllningen tidigare varit hamnade en dyr fin porslinsfyllning. Han tog en massa kort på mina tänder med sin übermoderna käftkamera, så jag skulle få en cd sen när hela munnen var lagad. Då ska ni få se.

Jag har så ont så ont i hela käken o munnen
Först borrade han bort den gamla fyllningen, typ10 minuter i krampaktig gapning. Sen höll han på med nån annan modern apparat i munnen. Sen fick jag bomull i kratern o så fick jag gå ut i väntrummet en halvtimme, medan porslinsfyllningen designades av nån ännu mer modern maskin. Jättelätt att låta den där bomulstussen i hålet vara, pillade på den med tungan så den vart dyblöt, bedövningen började släppa och ilningarna drog ut i benmärgen.

Sen började den riktiga pinan
Jag måsta gapa en halvtimme, tungan höll på att trilla ner i halsen och kväva mig, jag började göra snarkljud och börja svälja när han hade båda händerna i munnen och assistenten hade den där sugslangen därnånstans, ett under att jag inte vart slipad o huggen i tungan med alla verktyg som jag hade därinne. Sen tryckte han fast porslinsbiten med all sin manskraft (han e typ lika stark som Ove Lehto) så min käke höll på att fara ur led. Det tog faktiskt länge, och nu har jag sån tandvärk så jag blir galen. Ska håva in en par Burana så jag får lite leverskador, eller var det njurskador man får av överdosering mamma?  =)


Den här ploppa ur nån maskin i rätt form och allt!

Det hör ju till att man ska läsa svensk Damtidning då man är på sjukbehandling. Såhär löd bildtexten till den här bilden på kronprinsessan då det var dop för hennes sjunde gudbarn:

Allvaret i Victorias blick vittnade oma tt hon längtar efter att själv få bli mamma snart.

MEN OH MY GOD VAD PINSAMMA DOM ORKAR VARA!

Kommentarer
Postat av: mamma

det är Panadol som innehåller Paracetamol som kan ge allvarliga leverskador vid överdosering,ang.tandläkare o porslinplomb,så har jag 4 sådana det tog 2 timmar styck att laga inget att rek.för typer som har panikångesten med till tandläkaren

2008-07-07 @ 18:22:42
Postat av: Tessa

Mammas första inlägg grattis =) Men 2 TIMMAR styck, fy faan. D går i släkten då, ska ju o byta ut en till i Augusti. Uäck! Har tack och lov ingen panikångenst. Stackars dig. Jaja, då kan jag ta 3 Burana då kanske? =) skoja.

2008-07-07 @ 21:01:02
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Andréa

Oj herregud vad jag blev nervös nu! Jag skall fara och göra exakt detta i början a September. Vad har jag gett mig in på? Jag är dessutom just en som får panikångest hos tandläkaren. låg och lipa när de opererade ut visdomständerna. En sköterska fick påminna mig om att andas o allt sånt. Bedövningen gör ju at de känns som man skall svälja tungan och kvävas. Hade muskelvärk i hela kroppen efteråt så som jag legat o spänt mig. Och det tog typ bara över en time. Hur skall det här gå. Jag måste nog ringa och skjuta upp det.

2008-08-10 @ 13:33:18
URL: http://andreawebb.blogg.se/
Postat av: Tessa

=) ojdå, inte kul att ha skräck för käftis. Jag har inga såna problem, men däremot tyckte jag att jag höll på att kvävas då jag satte dit porslinet, jävlar va dom peta långt ner i munnen, dom sku båda ha händerna där, både skötaren o tandläkarn, trryckte lixom ner tungan i halsen. Usch.

2008-08-10 @ 19:48:01
URL: http://bianco.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0