Julfest på dagis

Li har räknat ner till julfesten i 16 dagar.

Idag fick hon ÄNTLIGEN ha på sig sina silvertights och silverskor. De sjöng en massa fina sånger, dansade och hade lite teateruppvisning (Jesus&Maria -uäck!) Ja man kan undra hur de får ungarna att göra allt detta. De är så duktiga! De sjöng "Findus var en stalledräng" och då fick Li ta lilla Findus och gå fram med honom och sätta honom på golvet framför "publiken". Findus var lite stingslig och hade svårt att sitta. Ändå hade hon tid att posera för sin mamma medans hon höll på:



Att Findus sen blev lite sned gör ju inget:



Pepparkakor och glögg. Och sen hem igen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Naaww, vad gulligt. Joel har också haft julfest idag. Stod och gäspade stort i kören. :)

2008-12-16 @ 21:37:39
Postat av: anne

Tessa man får int säga uäck om jesus o maria....:( Du vet väl varför vi firar julen...?

2008-12-17 @ 01:31:06
Postat av: Camilla

Jag tycker faktist att det är lite mysigt när de fixar sånt, blir i allafall lite av julstämning! Hur mycket julstämning skulle det bli om de spelade typ Rödluvan eller Cars??? jag bara undrar? =)

Li ser så stolt o fin ut i sina silver brallor!

2008-12-17 @ 09:26:05
Postat av: Tessa

Jag vet varför julen firas enligt kristendomen, men jag är inte kristen och firar den för att man firar jul bara. Tycker inte om att det ska präntas på Jesus och Gud redan på dagis. Jag tycker man ska få välja. Om 100 år tror jag inte det är så naturligt med Josef och Maria. Finns t.ex Allah?

2008-12-17 @ 09:35:31
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: sandra

Jag väljer att kommentera Lis ap-fräna brallor...kick ass!! hälsa att jag e avis..

Jag har ju oxå lite "problem" med min "tro" och anser precis som du att man inte skall pränta i ungarna sånt. Det e föräldrarnas jobb. Sen att man i skolan skall lära sig om ALLA relligoner anser jag nog nödvändigt. Men jag håller med, vem kommer att veta vem josef och maria var om 500 år? det e ju vara att titta på hur historien har förändrar de sista tusen åren.Religonen ändras med tiden. För i tiden trodde vi ju på asagudar, häxor och troll bla. vad hände med dom?

Jag tror istället på KÄRLEK och mig själv ( bör inte förxäxlas med kärlek till mig själv..hihi )

2008-12-17 @ 10:10:06
URL: http://babychillie.webblogg.se/
Postat av: Tessa

Tack för ditt stöd Sandra. Men jag vill ändå be om ursäkt till just Anne som vart stött. Jag kan hålla min ateist-attityd för mig själv, don´t hate me.



Och precis tomtar, troll och häxor, i slutet på 1800-talet lade man ut gröt på trappan till hustomtarna, dog dom ut eller? Jag tror å på kärlek och dig Sandra, haha.



Och jo, Lis byxor KICK ASS! Hon e så jävla stolt över dom att hon ville ha dom med till dagis som "extra byxor" idag. Tur att dom redan åkt i tvätten. Annars hade hon väl pissat ner sig på flit för att få byta.

2008-12-17 @ 12:20:01
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: sandra

Tack darling, det e nåt knasigt i blodet tror jag..

2008-12-17 @ 20:41:36
URL: http://babychillie.webblogg.se/
Postat av: Andreá

Jamen gu vilka läckra tights! De andra flickorna på dagiset önskar sig nog likadana i julklapp nu.



Alla får ju tro på vad de vill, men jag tycker också de e mysigt med den lite gammeldags stilen med jesus i krubban och allt det. Inte för att jag e värsta troende på jesus, bibeln och Gud den allsmäktige, men jag tycker att det hör till med lite sånt där på julen- för att jag är uppväxt med det. Mer som en gammal fin saga kanske. oj va flummigt.. Ingen fattar väl va ja sluddrar om. Men lite sorgligt låter det med uäck om Jesus och Maria- vare sig det var sanna eller inte.



Jag tror också på kärleken, herregud den styr hela mitt liv- har alltid gjort. vi kan väl säga som så då, att min gud=kärleken



Ohh my good vilket inlägg detta blev.. Ha ha, jag e flummig jag

2008-12-18 @ 21:13:08
URL: http://andreawebb.blogg.se/
Postat av: Tessa

Asså jag menade ju inte uäck om Jesus och Maria, utan att själva "uppvisningen", att de måste välja en så tråkig. Tro det eller ej, men jag om nån är uppvuxen på kristet vis, gick ju på St.Mårtens daghem, Mariehamns kristnaste dagis med kyrka i samma byggnad. Se hur d gick. What ever. Man får tro på man vill, men jag vill hellre se nåt lite mer GO, istället för nån docka som ligger bland halm.

2008-12-18 @ 21:26:56
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: sandra

Andrea: sluta supa mitt på dan! hahah...

2008-12-18 @ 21:26:59
URL: http://babychillie.webblogg.se/
Postat av: Andréa

Ha, ha Tessa, du fick väl nog där på dagiset då! Nog finns de ju skojjigare julhistorier kanske som man inte sett lika ofta ja.... När jag va liten gick de en julkalender i repris som hette trolltider, såg ni den? Herregud va den gjorde att man fick julpirr i magen. Den skulle jag vilja se igen... På tal om teater.



man ska ju taaa lite Sandra =o).... Eller typ aldrig mer efter i lördags.

2008-12-18 @ 21:45:13
URL: http://andreawebb.blogg.se/
Postat av: Tessa

Haha, mm

2008-12-19 @ 12:03:07
URL: http://bianco.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0