GE BLOD!

Då jag är sjuk för tillfället får jag INTE ge blod. Jag gråter nästan blod för detta. Jag gillar att ge blod, och jag har inte fått göra det på över 2 år pga graviditet och amning. Så, nu utmanar jag alla läsare att gå och ge blod, för att lätta på mitt samvete (hehe). Men innan du går, läs först hälsodeklarationen som du måste fylla i innan du ger blod, i PDF-format online, att du inte går dit i onödan. Snälla snälla GE BLOD! Jag vill se MÅNGA "deltagare" på min blogg på torsdag då jag frågar hur många som varit, då jag inte kunde gå själv.

Du har tillfälle ännu imorgon onsdag 10 december kl. 12-18, och torsdagen 11 december kl. 10-15. I Röda korsgården.

Tänk inte, utan BARA GÖR DET! Det är faktiskt skönt, du får ligga på en brits och slappna av i 15-20 minuter, klämma lite på en rulle bandage, för att få blodet att flöda lite lättare, det tar inte ont. Efteråt får man goda smörgåsar med smarriga pålägg + en massa juice eller te!

Har du aldrig gett blod förut, börja ge nu.


Kommentarer
Postat av: Andreá

Jag har blodgivarkort då jag gav blod flera gånger förut. Men jag blir ju så jäkla skrajj. Nu tänker jag inte gå mer, för sist sa kvinnan till mig att "de inte va ett måste att ge blod, varför går du hit då om du e så rädd" typ när jag höll på svimma. Sen fick ja i nerverna o efter de ha jag inte gett blod. För om de e så jobigt att ta emot mig för att jag e rädd så tänker jag INTE gå.´Man vill ju hjälpa, inte va till besvär.

2008-12-10 @ 08:07:36
URL: http://andreawebb.blogg.se/
Postat av: Tessa

Men Andréa vad är du rädd för? Självklart ska du inte gå om du tycker det är obehagligt. Men va gulligt av dig att försöka va hjälpsam trots att du va rädd =)

2008-12-10 @ 08:39:54
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Catta

Jag har också blodgivarkort. Tror jag har hunnit med 10 gånger nu. Har bara blivit nekad en gång pga för lång HB, men då fick jag en burk järntabletter och fika. Har svimmat en gång efteråt men det är det värsta som har hänt, och då var flera damer där och vakade över mig. Jag kände mig verkligen i trygga händer! Så jag vill också uppmana alla som får att ge blod! Som en kul grej är ju att när du har gett ett visst antal gånger (tror det är 100) får du konjak till kaffet efteråt.

2008-12-10 @ 13:18:50
URL: http://cattah.webblogg.se/
Postat av: Camilla

sjunde gången avklarad idag =) 0+

De bjuder på Maries goda tårta m choklad...mmm...bara att det var fel dag för mig o mitt sötsaksätande...hm ..kanske jag borde bett om doggibag till lördagen =)

+ att man fick en liten gullig present så fint inslagen !!!

Men kom ihåg ett ID-kort med bild, 2 fick gå igen medans jag var där!!!

2008-12-10 @ 13:36:05
Postat av: LenaL

Jag gav också blod regelbundet för några år sedan. Men jag hade problem med olika värden i blodet så läkarna avrådde mig. Jag kommer att fortsätta i framtiden.

2008-12-10 @ 17:51:13
Postat av: sandra

Jag asgarvar inombords just nu. Själv har jag en relativt lång karriär som blodgivare. Har däremot blivit nekad 10ggr/12 typ..hahah.. av olika mer eller mindre" intressanta" orsaken. ( den roligaste ooch den mest förekommande var "tyvärr, inte samma sexpartner i tre månader"..ööööööh!!) sista gången jag täcktes försöka var i polissklan, men då fick jag oxå nej. Sen dess har jag skitit i det. Jag har försökt tillräckligt!! Satt en gång i polisuniform oxå, då skämdes jag RIKTIGT mycket!!!

2008-12-10 @ 19:31:49
URL: http://babychillie.webblogg.se/
Postat av: Tessa

poäng till Camilla och Catta. Lena får oxå poäng. Sandra, jag skrattar åxå, du e så slut. Kanske du skulle få ge nuförtiden, om 12 månader förstås, då man måste vänta ett år efter man ammat, nu har du iallafall haft samma sexpartner tillräkligt länge, haha, hora.

2008-12-10 @ 20:26:42
URL: http://bianco.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0