Ultraljud och dermoid

Sista ultraljudet gick av stapeln idag. Allt såg bra ut och Jeff uppskattades att väga runt 3 kg. När vi var till Stockholm på 3D/4D så upptäckte ju "Tony" som han hette, en s.k Dermoid i min högra äggstock. Han upprepade att det inte är något farligt, men att den bör opereras bort när Jeff kommit ut. Den var 5 cm stor och kan växa ännu mer. Mm okej, idag frågade jag Korvela om det och han tittade på Dermoidjäveln med UL. Summa sumarum blev att när äggstockarna hittat sin plats igen efter förlossingen ska den bort. Och är det en vanlig planerad operation blir det i bästa fall ett ärr lika stort som när man gör kejsarsnitt!!! Satan. Fick ju genast feelingen av att det skulle vara smartast att göra kejsarsnitt och ta ut både Jeff och knölhelvete på en och samma gång, när man ändå blir ärrad. Blir knappast verklighet av d.

____________________________________________________________________________________

Fakta Dermoid

Dermoid kan beskrivas som rester av hudceller som blivit kvar efter neuralplattans slutning. Dermoiden innehåller både det yttersta lagret av skivepitel och djupare lager som producerar hår medan epidermoid endast inehåller skivepitel och avstötta epitel. Detta är således benigna missbildningstumörer som växer mycket långsamt. Behandlingen är huvudsakligen kirurgisk.

_____________________________________________________________________________________


Enligt korvela kan denna cysta t.o.m växa sig runt revben och göra så pass mycket skada att man måste ta bort hela äggstocken (=mindre mensvärk?)  :o)  Det är ingen farlig cysta, men kan ställa till med komplikationer ifall den växer till sig eller om den spricker. Fattar ni hur äckligt det är, den kan innehålla hår, hud, naglar och tänder, ryys.


Oberoende så verkade Jeff må bra och mina sammandragningar de senaste månaderna har inte förorsakat varken mer eller mindre. Cervix var bara mjuk, inte öppen (jag som hade hoppats på en par cent i alla fall, hehe). Jag fick lov att åka till Sverige om jag ville, och jag är jätte sugen. Är det någon som vill haka i veckan så hojta till.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Jag har bestämt mig vågar INTE resa....har ju alltid hållit mig på andra sidan vid mina förlossningar =)
dermoid har aldrig hört ordet, bra att du skrev förklaring... stackare...frågade du Korvela om båda kunde tas ut samtidigt... skulle inte ha förvånat mig

2007-10-22 @ 21:29:36
Postat av: Linda

Låter lite jobbigt att behöva gå igenom en operation så snabbt efter förlossning. Fast det kanske är bra att gräva vidare då det ändå är utvidgat. Skönt att det inte är allvarligt!

2007-10-22 @ 22:00:10
URL: http://sumairus.blogg.se
Postat av: Tessa

Vi får se hur snabbt d görs, men så fort organen är på plats igen helst...kan bli skönt att få MÅSTA ligga ner lite
=)
Chrille kan ju ta pappaledigt då. Hehe.

Camilla, du är en fegis. Som Korvela sa: De har ju sjukhus i Sverige oxå.

2007-10-22 @ 23:57:05
URL: http://bianco.webblogg.se
Postat av: Jenny

Fy, vilken äcklig knöl.
Vadsomhelst för skit kan man få tydligen...

2007-10-23 @ 08:13:54
Postat av: sanna

men himmel, stackars gumman..du ligga ned???jojo..

2007-10-25 @ 14:46:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0