Ris, skor och mycket värme


Plockade upp fröken på dagis klockan fyra. Vi skulle bara via Minimarket och köpa ris till middagen och sommarskor åt Li, som inte är så varma där de rusar på på dagis. Mm, hon cyklade från dagis, som ligger på Wäktargränd, jag och Bianco gick. Bianco gick i  z i c z a c, och skulle snusa ÖVERALLT medans Li cyklade rakt fram vind för våg. Och inte kan man dra eller rycka i kopplet heller, med bråck i hundryggen, och ett begynnande i nacken. Redan vid Mariegatan-Ålandsvägen drog jag lite hårdare än vanligt i kopplet och fick plötsligt grov röst. För trafiken på Ålandsvägen var fett trafikerad och Li cyklade ditåt, det kom bil på Mariegatan, som vi korsade precis, och Bianco skulle snusa på nå jävla piss på gräset, så linan löpte tvärs över vägen. Pulsen slog bra.

Väl över på cykelbanan längs med Ålandsvägen, flöt allting på bra igen. Tills Li fick upp farten och Bianco börja snusa igen. Li bromsa! BIANCO KOM NU! (rycker lätt i kopplet). Li lydde, Bianco är ju tax. Fast Li märkte väl av min frustration, stannade och fick plötsligt putande underläpp och pipig röst och vägrade trampa. Men nog fan va d väl helvete å nog, tänkte jag. Jag puffar henne i ryggen, har Bianco i kort låst koppel. Li sitter på cykeln och låter som om hon skulle ha en pistolpipa i nacken och är hotad till livet. Nu e ja svettig, fy fan va varmt jag har, jag är fittig. Och plötsligt dyker mommo upp vid trafikljusen, räddaren i nöden, nästan framme vid Minimarket, så då fick Li nån att tävla med. Jag har varmt. Vi växlar några ord och allt verkar frid och fröjd. Säger hej då och går in:

-POPCORN!! Dee va värkligen länge senn,
utbrister hon lyckligt. Ska vi köpa?

-Ja, men först ska vi prova skor.

-Ååå, sån här PEZ gubbe kan vi ju köpa tills på lördag? Jag önskar mig.

-Nej, du får godis på båten på fredag. Kom nu du ska prova skor.


Det vart storlek 26. Ett paket Basmatiris och 2 pack med popcorn, till kassan. Då var det bara hemfärden kvar då...ungefär var 20:e meter skulle hon stanna. Antingen skulle hon vila benen, viska mig nånting, eller berätta nånting viktigt. Jag vart irriterad, jag var hungrig och Bianco var stingslig. Hade lust att lyfta henne av cykeln och hiva cykeln åt h-lvete. Men jag höll mig, och tänkte det är ju inte hennes fel att jag har värsta gravidsymtomen med lågt blodsocker och nötta nerver. Läppen kom ut igen, pulsen min steg och värmen kom tillbaka. Jag puffade henne och sket i vad fan hon sa, tänkte bara hem mat hem mat. Hon ven lite mellan varven, och var glad och rejsade sekunden efter. Sådär var våra humör ända tills vi fått i oss middagen. Som nästan var klar, bara att koka ris och laga currysås, broilern var redan grillad. 17.25 satte vi oss ner och fyllde på depåerna. Sen var vi en lycklig familj igen.

Wäktargränd - Minimarket - södragatan = 1 timme

Idag har jag lärt mig en sak:
Efter dagis är det endast hemfärd som gäller, och det är bråttom.

Det går säkert bättre om ett år...shit, vad har jag gjort?!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Hahaha! Ja, fy fan när frustrationen kokar och nerverna hänger som ihoptrasslade klasar utanpå kroppen, då är det inte lätt att vara en pedagogisk mor.
Tänk vad lätt när man kunde sätta dem i vagnen och gå vart man ville, hur fort man ville och när man ville.

2007-05-15 @ 23:33:14
URL: http://jeneli.webblogg.se
Postat av: Jessica Simons

Haha! Ja, du ska se att det blir nog lättare med två barn! :P

2007-05-16 @ 18:58:23
Postat av: Mia

tur att L ska vara pa dagis mandag till fredag i host sa man har lite 'bebistid' nar lillan kommer.Eller lillen. Kanner igen detdar med svett parlor pa ryggen o hungrig. Bad combination.

2007-05-18 @ 10:21:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0