Min midsommar med familjen

Att fira midsommar utan alkohol är som att äta spaghetti utan sås. Pappa hittade alkoholfri öl och vin till mig, så jag kunde känna mig delaktig när det pyste ur ölburkarna under den gassande solen på fredags eftermiddagen, medans Li åkte vattenrutsch och skrek av lycka. Vid middagsdax kunde jag hälla upp vin i mitt vinglas och vara med och skåla, det enda som hände var att jag stod på samma supernyktra nivå, medans de omkring mig började vingla mer och mer och höjde rösterna för att höras bättre. Hördes som om det var 12 pers, trots sällskapet endast bestod av mamma, pappa, Chrille, Li och jag.

Menyn:
Hemlagad potatissallad på nypotatis
Champinjon, tomat och rödlökssallad i vinägrett
Grillad oxfilé


Middagen avnjöts sent, vi steg upp från bordet vid halv åtta. Alla mätta och befullade (utom jag och Li förståss). Det är alltid mamma som går och plockar och fejar när man är hos dem på middag. Men eftersom jag var nykter och int alls kände tvång att vara med på den där Rumänska konjaken och kaffet så kunde jag lika bra hålla mig i bakgrunden och plocka undan och in i diskmaskin. Vipps så satt Ulla, Uffe och deras grannar med på konjaken i gröngräset bland chips, ostbågar, salmiakshots och pilkastning.

Rätt sent var det kräftdax, eftersom Li pratat om kräftorna i ett dygn så fick hon självklart vara uppe sent. Skulle jag vetat att hon endast behagade 3 kräftstjärtar, 2 klor och en par sug på en kräftas mage, skulle hon fått gå och lägga sig way much earlier. Men hon tyckte nog det var skitkul att vara uppe till midnatt. E du trött gumman? Ett gnälligt och argt näääää. Sovdax. Hon somnade på ungefär 30 sek.

När mamma började undra när vi egentligen skulle äta kräftor (alla bevismaterial var noggrant undanstädade, hon undersökte t.o.m brödrosten, och var säkert på att den inte hade varit ut ur skåpet och används. E d sånt här som kallas minneslucka??) och när Chrille började ge förslag på fräna uppdrag, som att sätta ugnen på fullt och se vem som vågar trycka in arslet längst, då tyckte jag att det var dax att åka hem. Med plutande mun, kisande ögon och framåtpetande axlar frågar Chrille efter RÅ JÄVLA SPRIT. Oh my god. In i bil med dig karl! Jag såg hur han hade lång blick förbi Arken när vi körde förbi. 1.30 låg han och znarkade i rätt säng.

Jag är stolt över att klarat en halvt om halvt fyllefest trots spiknykter. Men nog fan är det jobbigt att se de nära och kära bli packade runt omkring sig. Sånt ser man ju inte i vanliga fall när man själv sitter och pimplar över promillegränsen, då utmanar man gärna de där shotarna. En av familjemedlemmarna "tappade balansen" och ramlade rakt ner i hundkorgen (det var inte Li eller jag), tur var så låg ingen hund i den  =) 

Det är bara midsommar en gång i året. Och då får man va full. Skitfull! Hoppas ni alla oxå haft en trevlig midsommar. Tack mamma och pappa för en goda maten!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Håhå jaja, så kan det gå till. Själv var jag halvnykt och skötsam, medan mina "suparpolare" hade lite svårt med balansen. En lätt armskada och skrapsår på benet är enda sviterna efter midsommaraftonen.

2007-06-23 @ 13:50:22
URL: http://jeneli.webblogg.se
Postat av: Camilla

lugnläge på en öde ö , fast vi döda en huggis som Samuel nästan steg på o hundarna sen ville äta =)
Passade mej perfekt iår =)

2007-06-24 @ 18:24:39
Postat av: Petra

Ja vi träffades ju vid midsommarstången, så du kan ju gissa dej till att vi också firade en lugn midsommar i år. Dessvärre cyklade A omkull å landade med pannan på kanten till grannens terrass så vi fick tillbringa två timmar på akuten, men han va glad ändå (limmad och tejpad...) Alkoholfritt vin är bland det värsta som finns, men va gör man inte för att känna sej delaktig... Konstigt bara att köra hem sen ;o)

2007-06-24 @ 19:32:51
Postat av: Tessa

Nämmen va satan Petra, haha, skön start på midsommar, akuten lixom. Ja vad säger man, är det pojkar som busar på det där viset så de får jack och övrigt i plytet? Jag har sluppit...hittils.
Nej nej, alkoholfria vinet va SKITGOTT. Kanske jag inte tycker detsamma om ett år, men hela flaskan slank ner, sen sympativinglade man hem.

2007-06-24 @ 21:28:10
Postat av: Petra

Ja inte vet jag om det är speciellt för pojkar eller om det är mitt exemplar som är extremt klantig.... ;o) Jag hatade det enda alkoholfria vinet de hade på Alko när jag vänta A, men ölen va god!

2007-06-25 @ 13:37:20
Postat av: kussa sandy

RÅ JÄVLA SPRIT??? blir det någonsin bättre?? hahaha.... säkert extra kul att vara pregga vid ett sådant tillfälle:::. beklagar.....

2007-06-26 @ 19:17:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0