Bebissjuk=)

Sandra var nyfiken på vår förlossingsfilm som filmades när Li kom till världen. Tyckte själv att det kanske var dax att titta på den efter 3½ år. Förlossningen behöver vi inte detaljera, jag fick lite flashbacks, allt tog så länge, allt tog så ont.

Men sen när fröken kom ut så vart både Sandra och jag tårögda, en grå/lila liten krabat, med litet bebisskrik och nån groggy nybliven morsa som i bakgrunden upprepade "gu va hon e söt" och nån barnmorska som svarade "ja det är hon faktiskt". Sandra med sin humor kontrade ju med "jammen va ska dom annars svara då? Ja, d va faktiskt en ful unge ni fått".

Iallafall så va hon jättesöt (Joel var med på en snutt i början, duktigt gulli han å! Tossar omkring och ser ut som han gör idag, fast liten och sådär rund i ansiktet). Man vart bebissjuk och vill pyssla och klä igen. Ska bli kul, fast det är ju ett tag dit, fast magen känns spänd som en omogen apelsin och redo för  att få en massa bristningar vilken dag som helst.

Imorgon hamnar jag på jobb 11-15.30, för det är en som är sjuk. Li ska klippas 15.45 och så har vi Joelbesök, för Jenny jobbar till 18. Om vädret tillåter blir det trav på kvällen.

Titta på pruttan 1 dygn gammal:

104957-39

Kommentarer
Postat av: Jenny

Nåssi, vilket litet knyte.
Min förlossningsfilm vill jag kasta åt helvete. Det enda som är på den är en fet val som ligger i ett badkar och stånkar, medan en tönt till blivande pappa ständigt säger: "Hej, hur mår du? Se lite glad ut!"

2007-07-06 @ 07:08:08
URL: http://jeneli.webblogg.se
Postat av: Tessa

Nå, sluta nu. Tönten kanske man kan redigera bort. Ja int kan jag ju påstå att jag låg där tunn & smärt och log heller.

2007-07-06 @ 09:18:58
Postat av: Camilla

ojoj avundas inte förlossningen, kan inte trösta heller för efter tredje vet jag att det gör ont =)
inga fler här heller
fast när det sen går upp för en att man har sitt lilla underverk ute o är mamma till det, det kan jag avundas.
Lycka till alla gravida =)

2007-07-08 @ 11:52:24
Postat av: Annica

Vikken skrämseltaktik ni kör me,nu sku Gustav bli nöjd... hmm, kanske man ska boka kejsarsnitt...

2007-07-09 @ 13:58:05
Postat av: Tessa

Nåh, va int sån pussy du nu.
=)
jag lovar att du gör vad som helst sen när buken e tung och det värker överallt, då skulle man krysta ut bebben genom naveln om det så vore möjligt.

2007-07-09 @ 21:52:57
Postat av: Anna

Ha ha...jag minns när Rasse kom ut. Jag hade satt filmförbud i salen. Men kameran var ju med givetvis. Just när jag satt (som en val, ja...) och krysta som värst så utbrast barnmorskan "åh vad mycket kraft! Kan jag inte få fotografera?". "Stånk, ja ok, om du bara tar mitt ansikte"... visst, tyckte hon och knäppte till. Det här var ju dessutom innan digitalkamerans tid så filmen lämnades in (tillsammans med alla gulliga bilder på nyfödda Rasse) för framkallning. INTE kul att se det sen...värsta spretvarianten, med hela kroppen, rakt framifrån i någon sorts hukaktig ställning och ett babyhuvud på väg ut. Det var ingen skön syn kan jag säga *asgarv*. Fotot åkte faktiskt i soporna. Nej tacka för digitalkamerorna säger jag, där får man själv fixa och greja utan nån fotolabbpersonal inblandad.
Däremot kommer jag också ihåg att under själva förlossningen så hade jag definitivt struntat i om så 100 personer hade gluttat in genom fönstret, det fanns liksom viktigare saker att bry sig om :-)

2007-07-09 @ 22:12:00
Postat av: Tessa

Hahahaa, meh, "får jag fotografera?" Kul barnmorska
=)
men förstår dig, vem vill ha en sån bild på sig sen då?? När man e som mest svullen, slut och knallröd i nama. Och de där fotolabben ja, de har nog fått se mycket i sina dar, digitalt e ju kanon.

2007-07-10 @ 10:46:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0