Min dag...hög puls

Li kom "i morse" när hon vaknade (9.30) och berättade att hon hade en knöl i gommen som gjorde ont. Jag ringde Hälsocentralen, alla tider för dagen var slut, man får tydligen inte boka längre fram, sjukt system vi betalar skatt för. Så de rekommenderade att ringa imorgon bitti kl. 8(vem fan e vaken då?!) eller komma till kösystemet som är mellan 16-20 om kvällarna. Nerverna, ringde till Cityläkarna istället. Fick tid imorgon onsdag till barnläkare Mogens Lindén. Bra så, kostar väl tusen euro, men vem stiger upp 8???. Li till dagis med Chrille.

Jag var så förbenat trött där vid ett, så jag somnade nog innan Jeff och blev väckt klockan två, då ringde de från dagis och meddelade att Li hade en stor knöl/blåsa i gommen och kunde inte äta för det tog så ont. Jaha, då tyckte vi nog att det kanske var bäst att åka till HC och köa ändå. Klockan var tre, så jag hoppade i duschen (för jag sprang fortfarande omkring i svettig morgonrock med babyspyor på, skönt med slappdag) och medan åkte Chrille och hämtade Li, Jeff var för tillfället mätt och glad (SKÖNT!) så han satt i sittern och kikade nöjt på typ sina fingrar.

Sen åkte jag med Li till HC (Chrille är inte och kommer aldrig att bli nån sjukhusdiggare, men d är däremot jag!) för att ta del av det där sjuka kösystemet. "Jag tycker det ska bli spännande att åka till doktorn" hör jag från baksätet, tur att hon ärvt sin mors icke sjukhusskräck. Precis när vi kom dit 15.35 satte de ut kölapparna, vi fick nr 2, nån snäll som släppte oss före, för det var redan folk där. Li lekte, ritade och så pusslade vi tillsammans innan det var vår tur 16.30. Knölen visade sig vara en körtel/slemsäck som hade svällt upp och doktorn rekommenderade isglass INNAN maten, (helvete det är ju helt EMOT mina principer) för att bedöva, och att den nog skulle gå ner efter någon dag. Li var ju superduktig i vanlig ordning, och berättade för doktorn att mamma hade lovat godis om hon var duktig. Och att hon fått 5 rabiessprutor i Thailand för att en apa hade bitit henne, och hon grät inte en gång!

Hem med gasen i botten via Klintens Livs, isglass + belöningschoklad och en pizzaslice. Väl hemma måste jag ju ringa och avboka tiden till Cityläkarna, kastade i mig pizzan. Pumpa mjölk åt Jeff. Ut med ett stycke tax, som inte varit ut på hela dan, hon vände utanför porten OPISSAD, nähä! Slipp då korkboll! 17.30 blev det ruuus till Dillen, dit jag skulle varit kl. 17 och hjälpt till med en sak.

När jag kom hem var det nattning för världens gladaste Li, som mötte mig i dörren med världens största kram och gulligaste orden i världen. Kvällsmål för henne, knölen hade redan gått ner, mycket mystiskt + kvällsbestyr för fröken, borsta gaddar, tvättning och kissning. Medans så passade mannen i huset på att bada ett stycke son. Mammanattning önskad av stortjejen, medans Jeff var hungrig = 3 st i Lis säng, men he fonka! Läsa Snövit, puss o natti! Forsatt amning i soffan + Äntligen Hemma på TV4. Number two i rena blöjan och spyor på mammas rena tröja, just så, påminde mig själv om att "det blir så när man har barn". Mata mera, tutten i mun, på MAGE i vaggan, inte ett knyst (?!), Znark 22.00.

En ivrig, rastnödig dog i hasorna, hungrig som satan, ut o gå tyst och SKÖÖÖÖÖNT, hittade 2 st fruktsocker "godisar" i fickan, de svalde jag nästans hela. Väl innanför dörren, utmärglad, brödet SLUT!!! Helvete. Åt sjutton surskorpor i stället. Bakade bröd, och nu doftar det så gott så det vattnas i munnen. Och slutligen sitter jag här (fortfarande hungrig) SKÖNT ändå.

Kommentarer
Postat av: Cindy

Hej... jasså nu har jag hittat din blogg också :-)

Vi ska väl också börja i april/maj/juni :-) väntar på riktiga ritningarna.
Jo, det tar ju en evighet sen innan man kan flytta in. Det kommer att ta ännu längre för oss, då Ove tänker göra det mesta själv.

Jag vill se er ritning.... skicka länk sen när du har den.

Vi har ju gjort en del ändringar i planlösningen, ska se om jag kan visa i bloggen.

Sköt om er och lycka till med allt.

2007-12-11 @ 23:17:31
Postat av: Cindy

Det är 183m2 i bostadsyta.... Ove får städa :-)

Vi har försökt dra ner lite på m2 men det går inte. man vill ju ha stort vardagsrum, kök, badrum osv.

Väntar med spänning att få se ert.

Här får man snabba svar ;-)
Jobbar natt, barnen sover :-)

2007-12-11 @ 23:48:03
Postat av: Cindy

Jo, Ove e jätte duktig... mycket arbete typ 2000 arbetstimmar ca. Uiii....

Ville ha taket på övrevåningen upp i taknocken, men det sku bli så jobbigt för Ove så vi la ner det :-(
Men det är super snyggt. Måste komma och glo sen när ni är igång.
Vi kommer att ha 2.50 i takhöjd på övrevåningen och i yttervägg 1.60. Blir nog bra. Skulle vilja börja nuuuuu....

Nu ska jag jobba lite...
Kram och sussa sött *avis*

2007-12-12 @ 00:10:19
Postat av: Lessa

Oj oj, jag som tycker jag har mkt att göra på dagarna!

2007-12-12 @ 07:01:34
URL: http://www.lessa.webblogg.se
Postat av: Jenny

Full rulle, alltså! Tur att du har så duktig tjej ialla fall, så underlättar det lite.
Idag åker jag till Härnösand och lämnar grabbarna ensamma. Men det ska nog gå bra, de trivs ju ihop!

2007-12-12 @ 07:43:54
Postat av: Mita

Ha ha ha, livet som mamma, det e femte växeln i emellanåt, förutom när man soooover eller hur?!

2007-12-12 @ 12:04:57
Postat av: Kim

Puh, blev ju slut bara av att läsa inlägget =)

2007-12-12 @ 13:01:06
Postat av: Tessa

Precajsly Mita
=)

2007-12-12 @ 17:09:36
URL: http://bianco.webblogg.se
Postat av: Chris

Men annars e d lugnt??
Puuust
Japp
Tessan ja e en total kaffediggare

2007-12-13 @ 18:29:18
URL: http://lancy.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0