Svampplockning och torkade äppel

Snackade med Marie idag, hon hade varit och plockat svamp med sin pappa! Och här om dagen hade hon och hennes kille suttit framför Tv´n och skalat äppel, som de sedan skulle torka. Det förvånade henne att han kunde sånt (det var hans förslag), lika mycket som det förvånade mig, att hon varit och plockat svamp, OCH skalat äppel framför Tv´n, OCH torkat dem i sin nya varmluftsugn, MED SIN KILLE.

Jag tror faktiskt att min kille Chrille, skulle föredra att sitta framför Tv´n och ÄTA de färdigt torkade äppelskivorna. Fast om jag skulle fråga riktigt snällt, så skulle han nog hjälpa mig skala ett äppel eller två (i långsam takt, på flit).

Om jag minns rätt så skulle man göra såhär: (enligt Marie)

-Skala och skiva äpplen i tunna skivor
-För att förhindra att skivorna ska bli bruna när de torkar så låt skivorna ligga i vatten med salt i (mängden, ingen aning, tiden, ingen aning, sök på internet!)
-Lägg upp på galler (inte plåt) och torka i ugn på ca 50 grader i en par timmar
SLURP!

Tydligen så kan man torka mango och kiwi oxå (lär bli skitgott), för det hade Marie smakat på hos sina "svärisar", det är just från den familjen som dessa förslag kommer ifrån, för sånt här har inte Marie och jag lärt oss under vår uppväxt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0