Mamma-dotter Dag

Igår måste ha varit dröm-dag för Li. Hade inga som helst planer på nånting. Chrille hade jobbat natt, så han gick o lade sig när vi åt frukost. Sen badade vi badkar tillsammans, och leendet var brett på läpparna, oftast måste hon ju bada själv, själv passar man på att bada i lugn o ro när det börjat skymma ute och svetten efter träningspasset redan torkat in. Vi badar tillsammans! Och har mycket vatten! sade hon, och jag trodde att läpparna skulle spricka så stor munnen blev av glädje.

Sen drog vi ner till stan. Hade lovat henne lite badgrejs, t.ex en grön groda som fräser när man sätter den i badet, sen är den fräst slut så är vattnet grönt, Lolas´s i Sittkoffs har en massa roliga saker, så hon hittade även småportionerade badskumsfigurer i plast, en pingvin och en groda valde hon. Den här oxå, hörde jag bakom ryggen på mig, sneglade mot den glassfigur med badskum i hon höll i handen, nej, jag sa två, sätt tillbaka den där. Sen kikade jag vidare på alla häftiga ansiktsmasker och fick tag på en ny hårborste, den förra reste jag bort, kan va att den ligger hos Annica nånstans (eller?) När vi skulle betala, fann hon ringar på disken Ååå, ringarrrr!!! Hon har snackat om ring i en par veckor, så why not. Hon valde en med en liten anka på.

Sen var det dax för lunch i huset, Lis kusin Ellen hade vi sprungit på utanför Lola´s, så vi bjöd med henne på lunch, att hon inte skulle få för sig att trotta i sig en chokladbar när hungern närmade sig. Chrille kom med på lunch. Och drog lika fort som han kom, busy man. Ellen åkte även hon.

Li och jag skuttade vidare till Zeipels, för hon skulle ju få ny Play Doh lera. Svingades i sin lilla hand hade hon sin rosa påse från Lola´s. Jag fastnade ju som vanligt på KappAhls barnavdelning, jag ser i ögonvrån hur den rosa lilla påsen läggs under en klädställning och hur hon rusar in till Dillen. Undras om hon skulle komma ihåg var hon lagt den i all iver i strävan efter sin nya Play Doh, bäst att jag tar vara på den...

Det tar inte många sekunder innan hon kommer rusande tillbaka med en sorgsen min Mamma, jag hittar inte Play Dooooh. Men det gör jag siddu. Och väl där vid pysselhyllan fanns det tydligen way too much att välja bland. Hund, Clown, bil eller varför inte Nalle Puh, ja den ville hon ju helst ha jag vill ha likadan som Natalie haaar. Näpp, det får bli en clown. Nöjd så.

Bibban eller Robert´s? mmm, bibban! Där satt vi och myste och läste bok, lånade några stycken. Och klockan var så lite, så vi beslöt oss för Robert´s iallafall, GLASS! Hem, traskade till dagiset Flaggskeppet, fann en jämnårig flicka "Smilla" som hon rutchade ikapp med, gungade ståendes på bildäck och fick skithård fart själv! Impade bussigt på morsan sin

-kan du själv?
-Joo, jag kan d. För jag e stor
.

Ja just ja.

Mommo och moffa! Jag vill till mommo och moffa! Skriker hon när hon sitter i sandlådan och kör traktor med nån 6 årig flicka från Orvas (skön dialekt). Dit blev d. Bjöd in oss på middag. För Li vart d glass, pop corn och bastu innan vi drog hem o sova. Nöjdare unge får man leta efter.

Tänk om man själv skulle få ha en sån där dag? Vad skulle Du vilja göra då?

Skulle nog välja med att sova till åtminstone tio, sen massage några timmar, med nån god drink med långt sugrör brevid, god mat förståss, och massa roliga vänner omkring en, lite mer massage. Äh whatever, det här utspelar ju sig ändå på en "NR"- tropisk barnfri paradis ö, i goda vänners sällskap.

Lola´s, Dillen och bibban roar mig inte lika mycket längre.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Men vilken härlig dag, bada tillsammans med mycket vatten är ju väldigt uppskattat. Joel försöker locka i mig i badet varje gång, "du kan väääl, snäälllaaaa, jag kan tvätta ditt hååår... mammaaaa...?!" Det ska du lära Li också, "ryggmassage och hårtvätt, annars badar jag ITNE med dig!"

2006-10-15 @ 22:45:00
Postat av: Tessa

Haha, smart! Javisst ska hon skolas för d =) Vi brukar leka skola i badet. Repeterar lite olika fraser på olika språk. Fast ryggmassage är snäppet skönare

2006-10-16 @ 08:21:52
Postat av: svägerskan

Även om inte bibban o Dillen är dina favvohak så är väl ändå känslan när ungen är så där lycklig bara för härlig ??
Ellen var oxå mega stolt över att ha varit på lunch m ER o fått välja lövbiff =)

2006-10-16 @ 09:32:02
Postat av: Tessa

Javisst är känslan underbar, men jag mena ju bara att OM jag sku få välja så skulle jag inte välja Dillen och Bibban framför den där ön. =) Gulle Ellen. Bra att hon känner så, i tonåren börjar de va så känsliga för vem de umgås med. Men inte hon heller. Hon e me mamma på beachen hon. För söt!

2006-10-16 @ 19:54:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0